Toyota Mirai

Toyota richt zich op de toekomst

Toyota staat bekend om haar duurzame ontwikkelingen. Bij de ontwikkeling van brandstofcelauto’s loopt het wederom voorop. De Mirai, Japans voor toekomst, staat voor een nieuw tijdperk van brandstofcelauto’s. Toyota’s FCV (Fuel Cell Vehicle) maakt emissievrij, elektrisch aangedreven rijden over lange afstanden mogelijk.

Hoe werkt het?

De Toyota Mirai wordt getankt met waterstof. Dit wordt vervolgens opgeslagen in de koolstofvezel brandstoftanks. Via de luchtroosters aan de voorzijde stroomt zuurstof uit de buitenlucht naar binnen. Waterstof en zuurstof worden zo afzonderlijk van elkaar naar de brandstofcel geleid waar een chemische reactie ontstaat. Door de chemische reactie tussen deze twee stoffen ontstaat elektriciteit. De elektromotor zorgt voor de aandrijving van de Mirai en wordt zodoende gevoed door de elektriciteit die is opgewekt in de brandstofcel. Na de chemische reactie in de brandstofcel is het enkel water dat de uitlaat verlaat. De Mirai is dus op geen enkele wijze schadelijk voor het milieu.

Veiligheid voorop

Tijdens de ontwikkeling van de Toyota Mirai heeft veiligheid, in combinatie met duurzaamheid, de hoogste prioriteit gekregen. Zo zijn de tanks speciaal ontworpen om niet te lekken. Alle materialen die gebruikt worden zijn speciaal getest en geselecteerd voor een veilige opslag van waterstof. Om het lekken nog verder te voorkomen worden de ventielen van de tanks direct afgesloten wanneer er een botsing ontstaat. Alle waterstof-gerelateerde onderdelen bevinden zich buiten de passagiersruimte. Zo kan waterstof, mocht er dan tóch een lekkage ontstaan,  zich nergens ophopen. Daarnaast vervliegt waterstof erg snel doordat het lichter is dan de buitenlucht. Hierdoor is er nauwelijks tijd om het te laten ontbranden. Naast duurzaam is de Toyota Mirai ook uiterst veilig.

De prijs is bekend

De Toyota Mirai komt op een prijs € 66.107,44 (exclusief BTW); BPM is niet verschuldigd. De leaseprijs bedraagt € 1.299,- per maand (exclusief BTW), over een looptijd van 48 maanden en 20.000 km per jaar. De fiscale bijtelling is 4%.

Meer weten over de Toyota Mirai?

Neem gerust contact op met de zakelijke accountmanager van Louwman Dealer Group Zij kunnen u alles vertellen over deze prachtige technologieën van de Toyota Mirai.

Link naar contactgegevens: https://www.louwman.nl/zakelijk/contact

Youtube link met uitleg: https://www.youtube.com/watch?v=2hJSjdZNP8Y