Waterstof wordt gezien als dé alternatieve brandstof van de toekomst. Naast waterstof biedt Groengas (CNG) ook volop mogelijkheden om CO2-neutraal te rijden.Van een Volkswagen UP! tot een Audi A3, bestelbussen, vuilniswagens en vrachtwagens: iedereen kan op Groengas rijden!

Omdat de keuze aan waterstofauto´s op dit moment nog beperkt is, is het rijden op aardgas, en dan natuurlijk de duurzame variant daarvan Groengas, een goede optie. Co2 neutraal rijden kan met Groengas (ook wel aardgas of CNG genoemd). Groengas is de duurzame variant van aardgas en wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot aardgaskwaliteit. Groengas is ‘well to wheel’ de schoonste en goedkoopste brandstof van dit moment.

 

Groengas kunt U op dit moment al bij ons tanken. De bron van het Groengas van OrangeGas is rioolwaterzuivering, mestvergisting en afvalverwerking. Omdat Groengas biologisch wordt opgewekt is het een zeer duurzame energiebron. De uitstoot van CO2, fijnstof en Nox is nihil. Tevens vindt het transport van de brandstof plaats via het reguliere aardgasnetwerk en dit heeft als groot voordeel dat er geen transport met tankwagens naar de tankstations nodig is. Dit is veiliger en milieuvriendelijker.

OrangeGas koopt haar Groengas uitsluitend in bij Nederlandse projecten. Het Groengas is naar aardgaskwaliteit opgewaardeerd biogas dat is ontstaan uit biomassa, zoals mest en rioolslib. Ook bij vuilstortplaatsen ontstaat er biogas, wat opgewaardeerd kan worden naar Groengas op aardgaskwaliteit.

 

Aardgas / CNG tanken kan al op meer dan 150 locaties in Nederland waarvan ruim 65 OrangeGas-tanklocaties. Bij ons tankt u altijd Groengas.

 

CNG (Compressed Natural Gas)

 

Voor een uitgebreide toelichting kijk op www.orangegas.nl

Ook staat een uitgebreide toelichting op www.groengas.nl